Speuren in certificaat 3

Op 3 maart 2018 was het de eerste keer dat we met Mano zouden meedoen in speurcertificaat 3. Het zou gehouden worden in Rotstergaast. Het was al die tijd heel koud geweest met gevoelstemperaturen van -15 graden. Het weer zou wat beter worden in de rest van het land, maar in het hoge noorden zou het die zaterdag nog steeds heel koud zijn. We kregen bericht dat het wel zou doorgaan, maar er werd rekening gehouden met de speurlengte en de tijd die de sporen moeten liggen. Het kerkje, wat dienst deed als kantine,zou de gehele dag geopend zijn en warme koffie, chocomelk, erwtensoep e.d. verkopen en daar brandde de verwarming.

We waren als eerste aan de beurt en het veld lag achter een bomenrij, waar een snijdende harde oostenwind waaide. Mano mocht gelijk van start en begon super mooi met een prachtige eerste bocht. Het veld was erg droog en het spoor was blijkbaar lastig te volgen voor Mano. Het tussenstuk wat hij moest speuren hebben we verprutst, doordat hij echt niet meer wist hoe het spoor ging. Het laatste stuk ging weer mooi, maar ik dacht echt dat we gezakt waren. Er is rekening gehouden met alle omstandigheden en we hadden bij de uitreiking van de prijzen toch nog 74 punten gehaald. Na een bijzonder koude maar toch weer gezellige dag, gingen we weer voldaan huiswaarts.