Nederlands Kampioenschap speuren in Rotstergaast

Op 4 november mochten we samen met Mano meedoen aan het Nederlands Kampioenschap speuren voor honden in Rotstergaast bij Sneek. Het was koud en had voor die tijd veel geregend. Bij de vorige wedstrijd was al gezegd dat we rekening moesten houden met een slechte kwaliteit van de velden door het vele water en met veel greppels. Toen we aankwamen, kregen we de tijd door en konden we naar ons veld vertrekken. Het was mooi geregeld; iedereen kon de ander zien lopen.  Ik was met Mano de 7e die in speurcertificaat 2 moest starten. Het weiland had bij de eerste 2 uitgelopen sporen geen greppel, maar de greppel begon bij spoor 3 en werd steeds iets breder. De week ervoor waren de greppels uitgebaggerd en stonden vol water.  Toen waren wij aan de beurt. Mano startte geweldig goed, maar bij de greppel ging hij twijfelen.  Ik mocht hem erover heen helpen, maar toen was hij het spoor letterlijk en figuurlijk bijster. De grond was heel erg vast gereden door de tractoren die de greppels uitgebaggerd hadden en hij kon blijkbaar het spoor niet terug vinden. Na hem een paar keer opnieuw te hebben aangezet op het spoor, ging het weer goed. Daarna overliep hij een voorwerp. De bocht deed hij prachtig mooi en het laatste voorwerp verwees hij keurig. Helaas met alle dingen die niet goed gingen hadden we 63,5 punt en werden we 5e. Maar het was een hele leuke ervaring en een hele gezellige dag. Volgend speurjaar gaan we ons geluk beproeven in speurcertificaat 3.