Wedstrijd

Op 14 oktober was er weer een speurwedstrijd in Aalten. Omdat we al een tijd geen wedstrijd meer gelopen hadden, hebben we ingeschreven en zijn we daar heen gegaan. We hadden een groep van 7 mensen die speurcertificaat 2 liepen. Het was prachtig weer en beslist geen straf om de hele dag buiten te zijn. Deze keer zaten we in de omgeving van Groenlo. Er was voldoende ruimte om alle sporen uit te lopen, en je kon mooi alles zien. Mano was als 6e aan de beurt, dat was ‘s middags pas rond half 4. Maar hij had er heel veel zin in. Hij speurde perfect en ging, na enige twijfel, mooi liggen bij het eerste voorwerp. Omdat ik al een tijdje niets gedaan had wat speuren betreft, was ik iets te enthousiast naar Mano toe ( dit heet; op de hond inwerken).
Hij liep het spoor keurig netjes uit en verwees het laatste voorwerp ook prima. Bij de prijsuitreiking bleek Mano een gedeelde 1e plek te hebben gehaald met 95 punten. De andere hond was jonger en wordt dan eerste. Dus hadden we een hele mooie 2e plek. (dat zijn nu eenmaal de regels). Omdat Mano 3x geslaagd was voor speurcertificaat 2, mag je ook inschrijven voor het Nederlands Kampioenschap speuren. Dit wordt zaterdag 4 november gehouden in Rotstergaast, bij Sneek in de buurt. We hebben ons ingeschreven en we gaan zien wat we ervan maken!