Nestcontrole 1e nest Mano en Geisha

Op 20 mei 2017 was de nestcontrole van het nest van Mano en Geisha. Dat vond plaats in de Hanzehal in Zutphen, waar de honden gekeurd zouden worden door een keurmeester. Alle jonge honden en de vader en moederhond zijn dan bij elkaar om het gehele nest te zien. Alleen moederhond Geisha had andere prioriteiten; ze was aan het bevallen van haar 2e nest; dat zijn 7 reutjes geworden; gefeliciteerd!!. Maar Geisha was er dus niet bij en ook 1 van de jonge honden was er niet. De andere 5 honden en Mano waren er wel en het was gezellig om elkaar weer eens te zien en te spreken. Het zijn ook zulke mooie honden geworden!!  Na een uitgebreide keuring kregen we een leuk vaantje en kon de nestfoto gemaakt worden. René Rigterink, eigenaar van de vader van Mano, was er om de nestfoto te maken. Leuk voor hem om te zien hoe de nakomelingen van Chess het doen. Ook Jolanda Bouwman, die Chess gefokt heeft, hebben we nog even gesproken. De beoordeling van alle honden kon daarna worden opgehaald en volgens de keurmeester was het totaalbeeld van het nest als volgt; Moeder is niet aanwezig, dus haar invloed is niet te beoordelen. De vier aanwezige reuen zijn van hetzelfde type als vader. Sommige iets krachtiger dan de vader. Het teefje is van een wat fijner type en doet nog erg jeugdig aan. De reuen hebben allemaal een prima karakter. De meesten dragen net als de vader een vrolijke staart. Het teefje is helaas niet erg op haar gemak.  Dus een prachtige beoordeling van het nest!!